Zupa jarzynowa z młodych warzyw na podrobach drobiowych [QUIZ]

Zupa jarzynowa z młodych warzyw na podrobach drobiowych [QUIZ]

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Zupa jarzynowa z młodych warzyw na podrobach drobiowych

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pachnąca świeżym tymiankiem zupa jarzynowa z młodych warzyw, na podrobach drobiowych, z kalarepką, młodą marchewką i cebulką jest bardzo smakowita. Koniecznie trzeba ją zrobić z młodych warzyw - ma wtedy niepowtarzalny smak. Jest także wartość dodana, bo to warzywna zupa odchudzająca. 

Składniki

  • podroby z 1 kurczaka

  • 2 l bulionu

  • 2 młode marchewki

  • 2 małe kalarepki

  • 1 łodyga selera naciowego

  • 1 młoda cebulka ze szczypiorem

  • 1 filiżanka młodego groszku

  • 2 gałązki tymianku

  • 2 łyżki śmietany

  • 2 żółtka

  • sól, pieprz, natka pietruszki do posypania

Przygotowanie krok po kroku:

  • Podroby ugotować w 2 l bulionu lub w wodzie z kostką bulionową. Gdy trochę zmiękną dodać oczyszczoną i pokrojoną zieleninę, cebulę i groszek.

  • Gotować 20 minut. Miękkie podroby wyjąć, drobno pokroić, włożyć ponownie do zupy, przyprawić ją solą, pieprzem, tymiankiem i jeszcze przez chwilę gotować. Następnie zdjąć z ognia, podprawić śmietaną wymieszaną z żółtkami i posypać posiekaną natką pietruszki.

Ocena: 0