Bułgarska surówka z kapusty z papryką - chrupiąca dawka witamin

Bułgarska surówka z kapusty z papryką - chrupiąca dawka witamin

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pyszna i kolorowa bułgarska surówka z kapusty z papryką -inny pomysł na surówkę w kapusty.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Bułgarska surówka z kapusty z papryką to kolorowa i chrupiąca dawka witamin. Zarówno kapusta jak i papryka to prawdziwe skarbnice witamin i mikroelementów wspomagających zdrowie i odporność. A na dodatek - takich smacznych!

Składniki

  • 1 mała główka kapusty

  • 1 nieduża papryka czerwona

  • 1 nieduża papryka żółta

  • 3 marchewki

  • 1 cebula

  • sól

  • cukier

  • sos winegret - z oliwy, octu winnego soli, pieprzu i ulubionych ziół

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kapustę drobno poszatkować, posypać solą i cukrem i wymieszać, by nieco zmiękła.

  • W tym czasie pokroić cebulę w cieniutkie półplasterki a obie papryki w cienkie paski.

  • Dodać cebulę i paprykę do kapusty, wymieszać

  • Wymieszać składniki sosu, polać surówkę i ponownie wymieszać.

Ocena: 3,2
Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, nie tylko kulinarnych.