Sałatka z awokado i krewetkami: przepis na kulinarny poemat

Sałatka z awokado i krewetkami: przepis na kulinarny poemat

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Sałatka z awokado i  krewetkami - delikatesowa i pyszna

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Sałatka z awokado i krewetkami może zachwycić twoją drugą połówkę - jest pyszna i wspaniale prezentuje się na stole. Z pewnością urozmaici romantyczną walentynkową kolację!

Składniki

  • 3 dojrzałe awokado

  • 2 łyżki soku z cytryny

  • 150 g krewetek koktajlowych

  • 2 łyżki posiekanego koperku

  • 1 łodyga selera naciowego

  • 1 ząbek czosnku

  • 2 łyzki majonezu

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ łyżką tak, żeby nie uszkodzić łupiny.

  • Pokrój miąższ w kostkę i skrop sokiem z cytryny.

  • Ugotuj krewetki.

  • W misce wymieszaj awokado z posiekanymi koperkiem, selerem i czosnkiem.

  • Dodaj krewetki i majonez.

  • Dopraw wedle uznania i wymieszaj.

  • Podawaj w łupinach po awokado.

Ocena: 2