Sałatka z migdałami w sosie brzoskwiniowym - jak zrobić?

Sałatka z migdałami w sosie brzoskwiniowym - jak zrobić?

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Pyszna sałatka, która pobudza zmysły.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Na liście produktów, które uwrażliwiają zmysły znajdują się między innymi: pomarańcze, pestki dyni, winogrona, orzechy i żółty ser. Każdy z tych produktów znajdziesz w tym przepisie. A wszystko okraszone pysznym sosem brzoskwiniowym. Sprawdź, jak zrobić sałatkę z migdałami w sosie brzoskwiniowym.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Wszystkie składniki sosu zmiksuj, wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.

  • Sałatę umyj, osusz w wirówce albo na papierowym ręczniku, porwij liście na drobniejsze kawałki – kilka ładniejszych liści pozostaw do dekoracji.

  • Pieczarki (tylko kapelusze) pokrój w cienkie plasterki, a potem każdy na 2-3 części.

  • Winogrona umyj, osusz, przekrój na pół i usuń pestki.

  • Pomarańcze pokrój w poprzeczne plastry, a potem każdy plaster na 4-6 części.

  • Wymieszaj sałatę z pozostałymi składnikami sałatki ( z wyjątkiem płatków migdałów i pestek dyni).

  • Posyp sałatkę migdałami i pestkami dyni. Sos podawaj w oddzielnym naczyniu.

Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5