Sałata z grzybami: jesienna przekąska

Sałata z grzybami: jesienna przekąska

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Grzyby są doskonałym dodatkiem do sałat

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Składniki

  • 1 główka zielonej lub lodowej sałaty

  • 30 dag świeżych kurek

  • 10 dag sera feta

  • 1 ząbek czosnku

  • 3 łyżki oliwy z oliwek

  • 2 łyżki masła

  • 1 łyżka octu winnego lub 2 łyżki soku cytrynowego

  • 1/2 pęczka drobnego szczypiorku

  • 2 łyżki natki pietruszki

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Sałatę myjemy, liście po osuszeniu dzielimy na kawałki. Układamy w salaterce.

  • Kurki dokładnie czyścimy, większe dzielimy na połówki lub na ćwiartki.

  • Smażymy krótko na rozgrzanym maśle, by się zrumieniły, ale zachowały soczystość.

  • Grzyby układamy na sałacie, posypujemy fetą pokrojoną w kostkę i posiekanymi ziołami.

  • Przed podaniem polewamy oliwą zmieszaną z octem lub sokiem z cytryny i zmiażdżonym czosnkiem.

Ocena: 0