Ryba opiekana z serem - pyszny filet rybny w serowej panierce

Ryba opiekana z serem - pyszny filet rybny w serowej panierce

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Ryba opiekana z serem świetnie smakuje z zieloną sałatą i sosem czosnkowym.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ryba opiekana z serem jest chrupiąca i pyszna. Panierka z mąki z dodatkiem sera to świetny trik, który sprawi, że obiad zniknie z talerzy w kilka chwil.

Składniki

  • 4 filety z białej ryby

  • 6 łyżek mąki

  • 6 łyżek tartego żółtego sera

  • jajko

  • 2 cytryny

  • olej

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Rybę skropić cytryną i przyprawić sola i pieprzem.

  • Mąkę wymieszać z żółtym serem, jajko rozkłócić.

  • Rybę panierować w jajku i mące z serem i smażyć na gorącym oleju.

Ocena: 4,7