Ślimaczki z pomidorami i „ricottą” z tofu
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
   
                  
          
          łatwy
      
      
        
          40 min
      
      
        
          4
      
    Ślimaczki z pomidorami i „ricottą” z tofu to błyskawiczne danie bez mleka, jajek i orzechów, które z powodzeniem zaserwujesz na kinderbalu.
SKŁADNIKI
- Ricotta:
- kostka tofu
- 3 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki płatków drożdżowych
- duża garść liści bazylii
- łyżeczka oregano
- 1/2 łyżeczki soli
- szczypta pieprzu
- łyżka oliwy
- opakowanie ciasta francuskiego (375 g)
- 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
- po łyżeczce oregano i bazylii
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Składniki na ricottę zmiksuj blenderem, odstaw do lodówki.
- Ciasto francuskie rozwiń, posmaruj przecierem pomidorowym z przyprawami. Następnie równomiernie rozsmaruj na nim ricottę.
- Zwiń w rulon wzdłuż krótszego boku. Pokrój rulon na plastry, układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 25 minut w 180ºC.
- Więcej przepisów na małe co nieco znajdziesz w książce „Coś na ząb”, która jest dostępna w salonikach prasowych i na stronie www.sklep.grupazpr.pl w zakładce SuperHobby
 
            
         
            
         
            
        ![Jajka faszerowane schabem, przepis Konrada Gacy - na Wielkanoc i nie tylko [WIDEO]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-Jq8s-QS8o-CCBZ_jajka-faszerowane-schabem-przepis-konrada-gacy-na-wielkanoc-i-nie-tylko-wideo-320x213.jpg) 
            
         
            
         
            
        ![Portobello nadziewane kukurydzą i papryką [WIDEO]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-dBJK-KmNE-BQ4a_pieczarki-portobello-z-kukurydza-320x213.jpg) 
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
        