Ryba po królewsku wg siostry Anastazji
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
   
                  
          
          łatwy
      
      
        
          25 min
      
      
        
          4
      
    Ryba po królewsku wg siostry Anastazji jest doskonała z pieczywem, jako danie rybne na kolację albo jako samodzielna przekąska na świąteczny stół. Warto ją podać podczas rodzinnych uroczystości.
SKŁADNIKI
- 1 kg płatów rybnych
- 1 kg cebuli
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2-3 jaja
- 4-5 łyżek bułki tartej
- olej
- pieprz
- sól
- Zalewa:
- 2 szkl. wody
- 1/2 szkl. octu
- 1 płaska łyżka soli
- 1 płaska łyżka cukru
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Płaty rybne pokroić na części, lekko posolić, popieprzyć. Panierować w mące, roztrzepanych jajach i bułce tartej. Usmażyć z obu stron.
- Cebule pokroić i poddusić na oleju.
- Zalewa. Składniki zalewy zagotować, dodać podduszoną cebulę i całość jeszcze gotować przez ok. 5 min. Przestudzić.
- Na półmisku rybę ułożyć warstwowo na przemian z cebulą. Wierzch polać zalewą.
 
            
         
            
         
            
        ![Jajka faszerowane schabem, przepis Konrada Gacy - na Wielkanoc i nie tylko [WIDEO]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-Jq8s-QS8o-CCBZ_jajka-faszerowane-schabem-przepis-konrada-gacy-na-wielkanoc-i-nie-tylko-wideo-320x213.jpg) 
            
         
            
         
            
        ![Portobello nadziewane kukurydzą i papryką [WIDEO]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-dBJK-KmNE-BQ4a_pieczarki-portobello-z-kukurydza-320x213.jpg) 
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
        