Przepis na przystawkę Ewy Wachowicz: camembert z żurawiną

2021-03-30
Judyta Wanicka
Przepis na przystawkę Ewy Wachowicz: camembert z żurawiną
Autor: Shutterstock.com pieczony camembert z żurawiną i orzechami, przepis Ewy Wachowicz
łatwy
15 min
8

Dieta wegetariańska

Zapiekany ser camembert z żurawiną to pomysł Ewy Wachowicz, który warto wypróbować przygotowując przystawki na imprezę. Miękki i delikatny w smaku camembert z dodatkiem cierpkiej żurawiny z pewnością podbije podniebienia gości! Sprawdź, jak zrobić wyśmienity i prosty zarazem camebert z żurawiną według przepisu z programu "Ewa gotuje".

SKŁADNIKI

  • 500 g sera camembert
  • 100 g orzechów włoskich
  • 2 łyżki żurawiny

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Na foli aluminiowej połóż sery. Każdy na oddzielnej.
  • Posiekaj orzechy włoskie i ułóż je na serze. Piekarnik nagrzej do ok. 180 stopni C. Tak przygotowany ser zapiekaj przez około 10 do 12 minut.
  • Kiedy przystawka jest już gotowa, podawaj ją od razu póki ciepła z dodatkiem żurawiny.
Judyta Wanicka