Zupa pomidorowa na niedzielnym rosole
Przepis na przystawkę Ewy Wachowicz: camembert z żurawiną

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com
Ser camembert możesz zapiec i podać z żurawiną lub innym ulubionym dodatkiem
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 15 MINUT
Porcja dla: 8 OSÓB
Zapiekany ser camembert z żurawiną to pomysł Ewy Wachowicz, który warto wypróbować przygotowując przystawki na imprezę. Miękki i delikatny w smaku camembert z dodatkiem cierpkiej żurawiny z pewnością podbije podniebienia gości! Sprawdź, jak zrobić wyśmienity i prosty zarazem camebert z żurawiną według przepisu z programu "Ewa gotuje".
Składniki
500 g sera camembert
100 g orzechów włoskich
2 łyżki żurawiny
Przygotowanie krok po kroku:
Na foli aluminiowej połóż sery. Każdy na oddzielnej.
Posiekaj orzechy włoskie i ułóż je na serze. Piekarnik nagrzej do ok. 180 stopni C. Tak przygotowany ser zapiekaj przez około 10 do 12 minut.
Kiedy przystawka jest już gotowa, podawaj ją od razu póki ciepła z dodatkiem żurawiny.