Przepis na przystawkę Ewy Wachowicz: camembert z żurawiną

Przepis na przystawkę Ewy Wachowicz: camembert z żurawiną

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Ser camembert możesz zapiec i podać z żurawiną lub innym ulubionym dodatkiem

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Zapiekany ser camembert z żurawiną to pomysł Ewy Wachowicz, który warto wypróbować przygotowując przystawki na imprezę. Miękki i delikatny w smaku camembert z dodatkiem cierpkiej żurawiny z pewnością podbije podniebienia gości! Sprawdź, jak zrobić wyśmienity i prosty zarazem camebert z żurawiną według przepisu z programu "Ewa gotuje". 

Składniki

  • 500 g sera camembert

  • 100 g orzechów włoskich

  • 2 łyżki żurawiny

Przygotowanie krok po kroku:

  • Na foli aluminiowej połóż sery. Każdy na oddzielnej.

  • Posiekaj orzechy włoskie i ułóż je na serze. Piekarnik nagrzej do ok. 180 stopni C. Tak przygotowany ser zapiekaj przez około 10 do 12 minut.

  • Kiedy przystawka jest już gotowa, podawaj ją od razu póki ciepła z dodatkiem żurawiny.

Ocena: 0