Syrop z czarnych jagód: przepis tradycyjny

Syrop z czarnych jagód: przepis tradycyjny

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Syrop z czarnych jagód to idealny dodatek do napojów i deserów.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Syrop  z czarnych jagód można wykorzystać jako bazę do napojów i drinków, do deserów. Czarne jagody, bardzo smaczne i zdrowe, idealnie nadają się na przetwory. Sprawdź nasz przepis na syrop z czarnych  jagód.

Składniki

  • 1 kg jagód

  • 1 kg cukru

Przygotowanie krok po kroku:

  • Owoce  przebrać i  umyć, osączyć na sicie

  • Zasypać cukrem i odstawić na noc - zabezpieczone przed owadami i zabrudzeniami

  • Po tym czasie powstały syrop ostrożnie zlać.

  • Wlać do wyparzonych słoików.

  • Pasteryzować 20  minut w temperaturze 85ºC.

Ocena: 4,1