Sok z kiszonych buraków na odporność i dobrą morfologię
Syrop z czarnych jagód: przepis tradycyjny

Autor Zdjęcia: Shutterstock
Syrop z czarnych jagód to idealny dodatek do napojów i deserów.
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Syrop z czarnych jagód można wykorzystać jako bazę do napojów i drinków, do deserów. Czarne jagody, bardzo smaczne i zdrowe, idealnie nadają się na przetwory. Sprawdź nasz przepis na syrop z czarnych jagód.
Składniki
1 kg jagód
1 kg cukru
Przygotowanie krok po kroku:
Owoce przebrać i umyć, osączyć na sicie
Zasypać cukrem i odstawić na noc - zabezpieczone przed owadami i zabrudzeniami
Po tym czasie powstały syrop ostrożnie zlać.
Wlać do wyparzonych słoików.
Pasteryzować 20 minut w temperaturze 85ºC.