Marmolada z czarnych porzeczek: łatwy przepis

Marmolada z czarnych porzeczek: łatwy przepis

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Pyszna marmolada z czarnych porzeczek.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 6 OSÓB

Marmolada jest ugotowana wówczas, gdy ilość przetworu osiągnie masę podwójnej dawki dodanego cukru. Marmoladę można przygotowywać również z mniejszej ilości cukru, ale wtedy trzeba znacznie dłużej gotować. Podajemy przepis na marmoladę z czarnych porzeczek.

Składniki

  • 1,6 kg czarnych porzeczek

  • 1 kg przecieru z czarnych porzeczek

Przygotowanie krok po kroku:

  • Odparować przecier z czarnych porzeczek.

  • Dodać cukier i gotować do uzyskania 3 kg marmolady.

  • Gorący przetwór przełożyć do suchych słoików i szczelnie zamknąć.

Ocena: 0