Bigos do słoików - jak zawekować bigos na później?
Jak zrobić dobre maliny w słoiku? Łatwy przepis! [WIDEO]
![Jak zrobić dobre maliny w słoiku? Łatwy przepis! [WIDEO]](https://cdn24.beszamel.smcloud.net/t/thumbs/660/441/1/user_photos/maliny-w-sloiku-przepis.jpg)
Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com
Maliny w słoiku to najprostszy sposób na uchwycenie smaku lata na zimę
Ocena: 4,5
Poziom: ŁATWY
Czas: 30 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Maliny smakują zarówno latem, jak i zimą. By móc delektować się ich rewelacyjnym smakiem podczas trzaskających mrozów, trzeba najpierw zamknąć maliny w słoiku. Jest na to bardzo prosty sposób!
Składniki
maliny
cukier
Przygotowanie krok po kroku:
Najprostszą metodą, która nie wymaga żadnych sokowników i innych urządzeń, są maliny zasypane cukrem i zagotowane.
Wystarczy wyparzyć mniejsze słoiki i na przemian wsypywać do nich maliny oraz cukier.
Wyścielić dno większego garnka szmatką i ustawić tam zakręcone szczelnie słoiki wypełnione malinami i cukrem. Wszystko zagotować, by cukier w dużej mierze się rozpuścił. Zwykle to ok. 20 minut.
Następnie słoiki wyjąć z garnka i odstawić do góry dnem. I już czekamy do zimy, by delektować się tymi pysznościami - słodkimi malinami i różowym rozgrzewającym sokiem.