Zupa rybna gulaszowa
2021-03-29
łatwy
90 min
4
Zupa rybna gulaszowa z ryb słodkowodnych z ostrą papryką to prawdziwy przysmak. Przyrządza się ją bardzo prosto, a jej oryginalny smak zachwyci każdego wielbiciela rybnych dań. Wypróbuj przepis na rozgrzewającą i ostrą zupę z ryb oraz papryki.
SKŁADNIKI
- 1,5 kg mięsa z ryb słodkowodnych
- 1 czerwona papryka
- 2 pomidory
- 2 średniej wielkości cebule
- 1-2 ostre papryczki
- 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
- sól
- pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ryby sprawić, odciąć głowy i płetwy, usunąć kręgosłup, odfiletować oraz umyć.
- Filety pokroić i posolić.
- Do garnka włożyć łby, kręgosłupy i ogony ryb, dodać drobniutko posiekaną cebulę, zalać wodą.
- Zupę gotować na wolnym ogniu przez około godzinę, dodać do niej mieloną paprykę.
- Po ugotowaniu wyjąć części ryb, a do wywaru włożyć pokrojone w plasterki pomidory i paprykę.
- Dołożyć filety i gotować jeszcze 20 minut.
- Zupę należy podawać ze świeżą drobno pokrojoną ostrą papryką.