Wyrazista zupa z orzechów na wołowinie

2021-03-29
Wyrazista zupa z orzechów na wołowinie
Autor: Shutterstock Zupa z orzechów włoskich to niecodzienny pomysł na obiad.
łatwy
40 min
4

Smaczna i niezwykle aromatyczna zupa z orzechów na wołowinie może stać się hitem niedzielnego obiadu. Może od czasu do czasu warto zastąpić tradycyjny niedzielny rosół pyszną zupą orzechową.

 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • kawałek wołowiny z kością
  • włoszczyzna
  • 400 g orzechów włoskich
  • szklanka śmietany
  • 3 żółtka
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól i pieprz
  • szczypta cukru

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Z włoszczyzny i mięsa gotujemy rosół, gotowy przecedzamy. Orzechy mielimy i mieszamy ze śmietaną i żółtkami, dodajemy do rosołu i doprowadzamy do wrzenia.
  • Zupę doprawiamy solą, pieprzem, szczyptą cukrui sokiem z cytryny. Podajemy z krakersami.