Wyrazista zupa z orzechów na wołowinie
2021-03-29
łatwy
40 min
4
Smaczna i niezwykle aromatyczna zupa z orzechów na wołowinie może stać się hitem niedzielnego obiadu. Może od czasu do czasu warto zastąpić tradycyjny niedzielny rosół pyszną zupą orzechową.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- kawałek wołowiny z kością
- włoszczyzna
- 400 g orzechów włoskich
- szklanka śmietany
- 3 żółtka
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól i pieprz
- szczypta cukru
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Z włoszczyzny i mięsa gotujemy rosół, gotowy przecedzamy. Orzechy mielimy i mieszamy ze śmietaną i żółtkami, dodajemy do rosołu i doprowadzamy do wrzenia.
- Zupę doprawiamy solą, pieprzem, szczyptą cukrui sokiem z cytryny. Podajemy z krakersami.