Krem pomidorowo-paprykowy w kilka chwil. Idealna zupa na rozgrzanie
Aromatyczny, prosty i idealny, kiedy zima już na dobre zadomawia się za oknem. Krem pomidorowo-paprykowy to rozgrzewająca zupa, która zachwyci nie tylko swoją prostotą, ale również smakiem i prostotą wykonania. Przygotuj tę pełną błonnika, witamin i cennych składników zupę, która zachwyca.
i
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Zupa pomidorowo-paprykowa to danie, które zachwyca nie tylko smakiem, ale również swoją prostotą wykonania. Wystarczy kilka podstawowych składników, by ją przygotować - nikomu nie powinno sprawić to większego problemu. Jeśli zależy nam na rozgrzewającej zupie na obiad, ta sprawdzi się idealnie.
Prawdziwy hit kulinarny. Zakochaj się w tej prostej zupie
Ta zupa bez żadnych wątpliwości jest prawdziwym hitem kulinarnym, który łączy prostotę, smak i szybkość wykonania. Ta zupa ma swoje korzenie w kuchni śródziemnomorskiej, a w szczególności włoskiej, hiszpańskiej i greckiej.
Nie da się ukryć, że ta zupa jest idealnie uniwersalna. Świetnym pomysłem będzie zarówno podczas letniego, jak i jesiennego sezonu - kiedy to pomidory i papryka są najświeższe i najbardziej aromatyczne - oraz w zimie, kiedy będzie służyła jako sycący i rozgrzewający posiłek.
Zupa, która jest bogactwem witamin. Smak, który w sobie rozkochuje
Zachwyć się bogactwem smaku, które rozkocha w sobie każdego, kto choć raz go spróbuje. Wybierz tę zupę, by nie tylko dobrze się najeść, ale również przemycić w prostym posiłku prawdziwą bombę witaminową. Znajdziemy tu bowiem nie tylko błonnik, ale również likopen (silny przeciwutleniacz) oraz witaminę C.
SKŁADNIKI
- 4 czerwone papryki
- 6 pomidorów
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy
- 3 łyżki masła
- litr bulionu warzywnego
- sól, świeżo zmielony pieprz
- łyżeczka cukru
- łyżeczka suszonej bazylii
- feta i świeże liście bazylii do posypania
- grzanki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w ósemki.
- Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę.
- W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę i masło. Zeszklić posiekaną cebulę, dodać czosnek i pokrojoną w kostkę paprykę. Smażyć ok 10 minut. Dodać pomidory i smażyć całość ok. 5 minut.
- Do warzyw wlać bulion, dodać przyprawy do smaku. Całość gotować jeszcze ok. 10 minut.
- Ugotowaną zupę zmiksować. Podawać posypaną pokruszoną fetą i świeżymi listkami bazylii oraz z grzankami.