Krem brokułowy z imbirem

2021-03-29
miesięcznik "M jak mama"
Zupa-krem z brokułów z imbirowo-migdałową nutą
Autor: Shutterstock Krem brokułowy z imbirem - gęsty i bardziej sycący niż zupa 
łatwy
35 min
4

Wypróbuj przepis na krem brokułowy z imbirem - gęsty i bardziej sycący niż zupa. Krem brokułowy zrobisz blenderem w zaledwie kilka minut. Podaj go z płatkami migdałów lub grzankami oraz dużą porcją różyczek brokuła. Oto sposób przygotowania. 

SKŁADNIKI

  • 1 brokuł
  • 2 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • Kawałek selera
  • Szczypta soli, pieprzu, bazylia, listek laurowy, ziele angielskie
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 plasterek imbiru
  • Łyżka płatków migdałowych
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę, ziemniaki, seler, ząbek czosnku, imbir i przyprawy włóż do garnka, zalej wrzącą wodą. Gotuj 15 minut.
  • Garnek zdejmij z ognia, zupę zmiksuj blenderem na krem.
  • Podziel brokuł na różyczki, dodaj do zupy i gotuj bez przykrycia około 15 minut.
  • Zabiel krem jogurtem naturalnym. Podawaj posypany płatkami migdałów. 
miesięcznik "M jak mama"