Katarzyna Skrzynecka gotuje light: zobacz przepis na jej zupę-krem z ogórków małosolnych

2021-03-29
Katarzyna Skrzynecka gotuje light: zobacz przepis na jej zupę-krem z ogórków małosolnych
Autor: EastNews Katarzyna Skrzynecka gotuje rewelacyjnie
łatwy
30 min
4

Katarzyna Skrzynecka (49 l.) na swoim Instagramie pochwaliła się, że gotuje w wersji light. Zaprezentowała zupę, którą jak sama przyznaje „Spróbowałam w restauracji i wypróbowałam odtworzenie przepisu w domu... na "czuja"

 

Zobacz wpis Katarzyny Skrzyneckiej prezentujący fenomenalną zupę-krem z ogórków małosolnych w wersji light:

 

Katarzyna Skrzynecka pochwaliła się na Instgramie rewelacyjną zupą z małosolnych ogórków

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zobacz także: KRÓLESTWO ZUP - najlepsza książka kulinarna roku

SKŁADNIKI

  • 8 ogórków małosolnych
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • 1/4 selera bulwiastego
  • 1 mały słoik chrzanu z kwaskiem cytrynowym
  • olej z pestek dyni
  • pestki dyni do dekoracji

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Warzywa umyć i obrać. 
  • Włożyć do garnka, wlać 1,5 l wody i doprowadzić do wrzenia. Gotować do miękkości warzyw. Warzywa wyjąć i zużyć na sałatkę. Można również pozostawić je w zupie, ale będzie wtedy mniej ogórkowa, a bardziej warzywna. 
  • Dodać starte ogórki małosolne i chrzan. Gotować jeszcze 15  minut. 
  • Zupę zmiksować na gładki krem.
  • Pestki z dyni uprażyć na suchej patelni. 
  • Zupę podawać polaną kilkoma kroplami oleju z pestek dyni i posypaną prażonymi pestkami dyni.