Bulion warzywny z lanymi kluskami: przepis na zdrową zupę idealną na zimę
2021-04-01
łatwy
20 min
4
Bulion warzywny z lanymi kluskami z pewnością nie zaszkodzi naszym żołądkom. Zupa może zasmakować nie tylko wegetarianom. Zimą nas rozgrzeje, dostarczy także cennych minerałów i witamin.
SKŁADNIKI
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 kawałek selera
- 2 białka
- 2 łyżki mąki
- łyżeczka masła
- łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- sól
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Warzywa pokrój, zalej 4 szklankami wody. Posól i ugotuj.
- Mąkę i białka starannie wymieszaj widelcem.
- Warzywa odcedź, wywar ponownie zagotuj, wlej cienkim strumieniem ciasto.
- Chwilę pogotuj, zestaw z ognia, dodaj masło i natkę.