Pyszne i pełne smaku bułeczki bez drożdży. Będą gotowe w niecałe 30 minut

Dieta wegetariańska
Pyszne i pełne smaku bułeczki, które nie tylko wspaniale smakują, ale są również proste w przygotowaniu. Te przepyszne ziołowo-czosnkowe bułeczki sprawdzą się idealnie zarówno na śniadanie, jak i kolację czy jako dodatek do grilla. Ich przygotowanie jest natomiast bardzo proste.
Idealne bułeczki na śniadanie. Pełne smaku, a bez długiego wyrastania
Proste w przygotowaniu bułeczki ziołowo-czosnkowe to idealny sposób na pełne smaku śniadanie, którego przygotowanie jest proste jak barszcz. Wystarczy kilka składników, by przygotować te bułeczki, które rozkochają w sobie całą rodzinę.
Ich przygotowanie jest niezwykle łatwe, wystarczy wymieszać ze sobą kilka składników, by móc rozkoszować się tymi wspaniałymi przysmakami. Co więcej, użyć do tego można również już gotowego masła ziołowo-czosnkowego, które czasem można dostać w większych supermarketach. Wtedy wystarczy pominąć dodatek świeżego czosnku i bazylii.
Jedną z największych zalet tego przepisu jest brak drożdży, dzięki czemu nie ma potrzeby czekać, aż nasze ciasto wyrośnie. A to znowu znacząco skraca czas przygotowanie naszych wypieków i pozwala szybciej korzystać upieczonych bułeczek.
Te bułeczki świetnie sprawdzą się zarówno na grilla, jak i śniadanie, kolację czy po prostu jako dodatek. Są niesamowicie aromatyczne i można je przygotować wykorzystując różne zioła i sery. To naprawdę świetny sposób na początek dnia.
SKŁADNIKI
- 320 g mąki pszennej
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
- 60 g masła
- 2 ząbki czosnku
- 80 g tartego parmezanu
- 80 g sera tartego
- 1 szklanka maślanki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Piekarnik nagrzewamy do 230 stopni.
- W misce łączymy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz i sodę oczyszczoną.
- Dodajemy do suchych składników zimne masło, posiekaną drobno bazylię i przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Ciasto kroimy, aż powstanie kruszonka.
- DOdajemy ser i zalewamy maślanką.
- Całość dokładnie mieszamy.
- CIasto wykładamy na oprószoną mąką stolnicę i ugniatamy.
- Rozwałkowujemy je i kroimy na 9 równych części.
- Wykładamy bułeczki ba blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Pieczemy około 15 minut.