Prosty sposób na aromatyczne śniadanie. Te kwadraciki zasmakują każdemu

Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Szukasz jesiennego sposobu na śniadanie lub przekąskę? Te aromatyczne owsiane kwadraciki z dynią i masłem orzechowym sprawdzą się idealnie. Wystarczy kilka składników, by móc się zajadać tą przepyszną i dobrą dla organizmu przekąską. Wypróbuj ją już dziś.
Prosty sposób na jesienną rozpustę. Zasmakuje każdemu
Aromatyczne kwadraciki w jesiennym wydaniu to idealny sposób na przekąskę lub śniadanie. Są proste w przygotowaniu, nie wymagają specjalnych umiejętności jeśli chodzi o gotowanie i wychodzą za każdym razem. Wypróbuj tego połączenia jesiennych smaków.
Te kwadraciki z purée z dyni i masłem orzechowym są nie tylko proste i szybkie w przygotowaniu, ale również niesamowicie smakują. Co więcej, nie znajdziemy w nich nawet odrobiny cukru. Zamiast tego w rolę słodzika wchodzi dojrzały banan. Jeśli jednak chcemy, możemy go zamienić na około 50 g brązowego cukru.
Pyszności pełne błonnika
Nasze kwadraciki są wypełnione błonnikiem - zarówno dynia, jak i płatki owsiane są go pełne. Świetnie będą działały więc na funkcjonowanie naszego układu trawiennego. Jest to idealne połączenie smaku i użyteczności.
Jeśli chcemy możemy dorzucić do naszych kwadracików posiekaną gorzką czekoladę, by nadać im jeszcze ciekawszy smak. Jest to jednak całkowicie opcjonalny krok i bez niej nasze kwadraciki będą smakowały obłędnie. Nie ma na co czekać, wypróbuj ten niesamowity przepis.
SKŁADNIKI
- 2,5 szklanki płatków owsianych
- szczypta soli
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g masła orzechowego
- 1 banan
- 150 g purée z dyni
- 2 jajka
- 1 łyżeczka ekstaktu waniliowego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni.
- Blach wykładamy papierem do pieczenia.
- W misce mieszamy mąkę, cynamon, proszek do pieczenia i sól.
- W osobnej misce mieszamy jajka, masło orzechowe, wanilię, purée z dyni i rozgniecionego banana.
- Łączymy ze sobą suche i mokre składniki.
- Przekładamy mieszankę na blachę i równamy.
- Pieczemy około 30 minut.
- Przed podaniem odstawiamy do ostygnięcia.