Grecki omlet z pomidorami i fetą: na śniadanie lub kolację
2021-03-29

łatwy
20 min
4
Grecki omlet z pomidorami i fetą to danie polecane nie tylko na śniadanie, lecz także na kolację. Jedna porcja ma 195 kcal. Sprawdź, jak zrobić pyszny grecki omlet - podajemy dokładny przepis.
SKŁADNIKI
- 3 jajka
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki mleka 0,5 proc.
- woda mineralna gazowana
- łyżeczka oleju
- 2 łyżki sera feta w kostkach
- 2 średnie pomidory
- 1/2 strąka zielonej papryki
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka, mąkę, mleko i wodę zmiksuj, wylej na rozgrzaną patelnię wysmarowaną olejem.
- Po chwili podważ brzegi omletu, aby masa spłynęła na dno patelni.
- Na wierzchu ułóż ser, pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory (bez skórki).
- Trzymaj na małym ogniu, aż jajka całkowicie się zetną.