Sernik na zimno "Gorące serce" według Marty Gessler

2021-11-23
materiały prasowe AleGloria
Sernik na zimno Gorące serce - przepis Marty Gessler
Autor: materiały prasowe AleGloria Sernik na zimno w foremce w kształcie serca to idealny deser dla dwojga - można nim zakończyć romantyczną kolację
łatwy
45 min
4

Sernik na zimno z biszkoptami sprawdzi się nie tylko podczas romantycznego wieczoru we dwoje czy imienin. Sernik jest puszysty i dosłownie rozpływa się w ustach. Sernik na zimno "Gorące serce" jest idealnym zakończeniem romantycznej kolacji.

 

Zobacz wideo, dlaczego kochamy serniki:

SKŁADNIKI

  • 100 g galaretki truskawkowej
  • 300 g serka np. Bieluch
  • 300 ml śmietanki 30%
  • 10 g żelatyny
  • 8 szt. dużych truskawek
  • 150 g cukru
  • 1 opakowanie biszkoptów
  • skórka z cytryny

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Przygotuj foremkę w kształcie serca.
  • Dno foremki wyłóż biszkoptami.
  • Pół szklanki śmietanki podgrzej i rozpuść w niej żelatynę, wystudź
  • Śmietanę ubij, połącz z serem, dodaj cukier i skórkę z limonki.
  • Dodaj śmietankę z żelatyną
  • Tak przygotowaną masę przełóż do foremki.
  • Na wierzchu ułóż truskawki i zalej tężejącą galaretką.
  • Odstaw w chłodne miejsce.
materiały prasowe AleGloria