Sernik na zimno "Gorące serce" według Marty Gessler

2021-02-10
materiały prasowe AleGloria
Sernik na zimno Gorące serce - przepis Marty Gessler
Autor: materiały prasowe AleGloria Sernik na zimno w foremce w kształcie serca to idealny deser dla dwojga - można nim zakończyć romantyczną kolację
łatwy
45 min
4

Sernik na zimno z biszkoptami sprawdzi się nie tylko podczas romantycznego wieczoru we dwoje czy imienin. Sernik jest puszysty i dosłownie rozpływa się w ustach. Sernik na zimno "Gorące serce" jest idealnym zakończeniem romantycznej kolacji.

 

Składniki

100 g galaretki truskawkowej

300 g serka np. Bieluch

300 ml śmietanki 30%

10 g żelatyny

8 szt. dużych truskawek

150 g cukru

1 opakowanie biszkoptów

skórka z cytryny

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Przygotuj foremkę w kształcie serca.

Dno foremki wyłóż biszkoptami.

Pół szklanki śmietanki podgrzej i rozpuść w niej żelatynę, wystudź

Śmietanę ubij, połącz z serem, dodaj cukier i skórkę z limonki.

Dodaj śmietankę z żelatyną

Tak przygotowaną masę przełóż do foremki.

Na wierzchu ułóż truskawki i zalej tężejącą galaretką.

Odstaw w chłodne miejsce.

Zobacz wideo, dlaczego kochamy serniki: