Sernik na zimno "Gorące serce" według Marty Gessler
2021-11-23
łatwy
45 min
4
Sernik na zimno z biszkoptami sprawdzi się nie tylko podczas romantycznego wieczoru we dwoje czy imienin. Sernik jest puszysty i dosłownie rozpływa się w ustach. Sernik na zimno "Gorące serce" jest idealnym zakończeniem romantycznej kolacji.
Zobacz wideo, dlaczego kochamy serniki:
SKŁADNIKI
- 100 g galaretki truskawkowej
- 300 g serka np. Bieluch
- 300 ml śmietanki 30%
- 10 g żelatyny
- 8 szt. dużych truskawek
- 150 g cukru
- 1 opakowanie biszkoptów
- skórka z cytryny
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Przygotuj foremkę w kształcie serca.
- Dno foremki wyłóż biszkoptami.
- Pół szklanki śmietanki podgrzej i rozpuść w niej żelatynę, wystudź
- Śmietanę ubij, połącz z serem, dodaj cukier i skórkę z limonki.
- Dodaj śmietankę z żelatyną
- Tak przygotowaną masę przełóż do foremki.
- Na wierzchu ułóż truskawki i zalej tężejącą galaretką.
- Odstaw w chłodne miejsce.