Surówka z kiszonej kapusty z majonezem
2021-09-08
łatwy
10 min
2
Dieta bezglutenowa
Dieta niskokaloryczna
Prosta surówka z kiszonej kapusty z majonezem to szybki dodatek do obiadu. Pasuje do pieczeni i mięs smażonych oraz ziemniaków z wody.
SKŁADNIKI
- 200 g kiszonej kapusty
- 1 pęczek dymki
- 1 marchewka
- 2 łyżki majonezu
- grubo mielony pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kapustę spróbować, jeśli jest bardzo kwaśna delikatnie przepłukać.
- Dymkę umyć i posiekać, marchew obrać, zetrzeć na tarce.
- Kapustę wymieszać z marchewką, majonezem i posiekaną dymką (odłożyć troszkę do dekoracji).
- Surówkę przyprawić grubo mielonym pieprzem, wierzch posypać siekaną dymką.
KAPUSTA. Jakie ma właściwości? Dlaczego warto ją jeść? Jak przyrządzić kapustę?