Surówka z kiszonej kapusty klasyczna: przepis
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Surówka z kiszonej kapusty - kto jej nie lubi? Może są i tacy, ale szybko powinni spróbować się do niej przekonać, bo mało jest zdrowszych dań od tego. I jaka łatwa w przygotowaniu! Wypróbujcie nasz przepis na klasyczną surówkę z kiszonej kapusty.
SKŁADNIKI
- 60 dag kapusty
- 1 czerwona cebula
- 1 marchew
- garść posiekanej natki
- olej lniany,
- pieprz i ewentualnie cukier do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kapustę (najlepiej średnio ukiszoną, surówkową) lekko odcisnąć (nie płukać), pokroić.
- Cebulę pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce ze średnimi oczkami, dodać kapustę i natkę.
- Polać olejem, popieprzyć, ewentualnie dodać odrobinę cukru i wymieszać.