Surówka obiadowa z białej kapusty, pomidorków i ogórków

Surówka obiadowa z białej kapusty, pomidorków i ogórków
Autor: Shutterstock Surówka obiadowa z białej kapusty, pomidorków i ogórków
łatwy
20 min
4

Prosta i szybka surówka obiadowa z białej kapusty, pomidorków i ogórków to orzeźwiający dodatek do codziennego obiadu.

SKŁADNIKI

  • 1 mała główka białej kapusty
  • 4 ogórki kiszone lub konserwowe
  • 2 pomidory
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 pojemnika śmietany kremówki lub jogurtu greckiego
  • 1 łyżka chrzanu
  • sól
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Z kapusty wyciąć głąby, kapustę poszatkować, wrzucić do osolonego wrzątku i gotować przez 5 minut, osączyć i ostudzić.
  • Ogórki pokroić w plasterki, pomidory w kostkę.
  • Dodać śmietanę, chrzan, posolić, popieprzyć, wszystkie składniki wymieszać, przełożyć do salaterki i posypać natką.
  •