Surówka obiadowa z białej kapusty, pomidorków i ogórków
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Prosta i szybka surówka obiadowa z białej kapusty, pomidorków i ogórków to orzeźwiający dodatek do codziennego obiadu.
SKŁADNIKI
- 1 mała główka białej kapusty
- 4 ogórki kiszone lub konserwowe
- 2 pomidory
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1/2 pojemnika śmietany kremówki lub jogurtu greckiego
- 1 łyżka chrzanu
- sól
- pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Z kapusty wyciąć głąby, kapustę poszatkować, wrzucić do osolonego wrzątku i gotować przez 5 minut, osączyć i ostudzić.
- Ogórki pokroić w plasterki, pomidory w kostkę.
- Dodać śmietanę, chrzan, posolić, popieprzyć, wszystkie składniki wymieszać, przełożyć do salaterki i posypać natką.