Sałatka z kapusty kiszonej i buraczków czerwonych PRZEPIS SIOSTRY ANASTAZJI
2021-03-29
łatwy
18 min
4
Piękna czerwona, kwaskowa sałatka z ulubionych naszych składników sałatek: kapusty kiszonej i buraczków. Koniecznie musisz wypróbować ten przepis siostry Anastazji na sałatkę z kapusty kiszonej i buraczków czerwonych
SKŁADNIKI
- 1/2 kg kapusty kiszonej
- 2-3 średnie buraki czerwone
- 2 cebule
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1 łyżeczka kminku
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- cukier (ewentualnie)
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kapustę pokroić.
- Buraczki ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Cebule i szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać kminek i oliwę. Doprawić do smaku. Ozdobić liśćmi sałaty.
- Sałatkę można doprawić ew. odrobiną cukru.