Sałatka z kapusty kiszonej i buraczków czerwonych PRZEPIS SIOSTRY ANASTAZJI
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          18 min
      
      
        
          4
      
    Piękna czerwona, kwaskowa sałatka z ulubionych naszych składników sałatek: kapusty kiszonej i buraczków. Koniecznie musisz wypróbować ten przepis siostry Anastazji na sałatkę z kapusty kiszonej i buraczków czerwonych
SKŁADNIKI
- 1/2 kg kapusty kiszonej
 - 2-3 średnie buraki czerwone
 - 2 cebule
 - 1/2 pęczka szczypiorku
 - 1 łyżeczka kminku
 - 2-3 łyżki oliwy z oliwek
 - sól
 - pieprz
 - cukier (ewentualnie)
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kapustę pokroić.
 - Buraczki ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
 - Cebule i szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać kminek i oliwę. Doprawić do smaku. Ozdobić liśćmi sałaty.
 - Sałatkę można doprawić ew. odrobiną cukru.