Porywająca sałatka z jeżyn i awokado - uczta dla zmysłów

Porywająca sałatka z jeżyn i awokado - uczta dla zmysłów
Autor: Shutterstock Przecudna i pyszna kombinacja smaków i zdrowych składników
łatwy
15 min
4

Dieta bezglutenowa

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Sałatka z jeżyn i awokado, z dodatkiem mieszanki sałat i sera pleśniowego to prawdziwa uczta dla zmysłów. Pięknie się prezentuje, cudownie pachnie i wybornie smakuje. No i te witaminy!

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie mieszanki sałat
  • 250 g dojrzałych jeżyn
  • 2 awokado
  • 1/2 cytryny
  • 100 g sera z niebieską pleśnią
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Awokado obierz i pokrój na cząstki, skrop cytryną żeby nie ściemniało.
  • W płaskiej misce wymieszaj delikatnie mieszankę sałat z awokado i jeżynami.
  • Całość posyp pokruszonym serem pleśniowym i skrop oliwą, dopraw do smaku.
Beszamel: Sałata - Co warto o niej wiedzieć?
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej