Porywająca sałatka z jeżyn i awokado - uczta dla zmysłów
2021-07-31
łatwy
15 min
4
Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Sałatka z jeżyn i awokado, z dodatkiem mieszanki sałat i sera pleśniowego to prawdziwa uczta dla zmysłów. Pięknie się prezentuje, cudownie pachnie i wybornie smakuje. No i te witaminy!
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie mieszanki sałat
- 250 g dojrzałych jeżyn
- 2 awokado
- 1/2 cytryny
- 100 g sera z niebieską pleśnią
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Awokado obierz i pokrój na cząstki, skrop cytryną żeby nie ściemniało.
- W płaskiej misce wymieszaj delikatnie mieszankę sałat z awokado i jeżynami.
- Całość posyp pokruszonym serem pleśniowym i skrop oliwą, dopraw do smaku.
Beszamel: Sałata - Co warto o niej wiedzieć?