Mizeria po ukraińsku

2021-03-30
redakcja
Mizeria po ukraińsku
Autor: Shutterstock
łatwy
15 min
4

Troszkę inna wersja mizerii. Smak ogórków ze śmietaną w ukraińskiej mizerii urozmaicono za pomocą szczypiorku, dymki i soku z cytryny. Warto wypróbować tę wersję, dla niektórych może okazać się ulubioną.

Składniki

3 świeże ogórki wężowe

pęczek dymki

6 łyżek śmietany

sok z połówki cytryny

pęczek szczypiorku

sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Ogórki dokładnie umyj i osusz. Razem ze skórką pokrój na cienkie plasterki.

Dymki opłucz i pokrój w plasterki. Zieloną część pokrój na kawałki.

Śmietanę przypraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Polej sosem ogórki.

Na wierzchu posyp szczypiorkiem.

redakcja
Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE