Majonezowa sałatka z kapusty pekińskiej z kiełbasą i jajkiem
2021-03-31
łatwy
30 min
4
Majonezowa sałatka z kapusty pekińskiej z kiełbasą i jajkiem to połączenie chrupkości i soczystości. Pożywna sałatka dla bliskich, wyborny pomysł na przystawkę imprezową.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 300 g kapusty pekińskiej
- 3 jajka, ugotowane na twardo
- 150 g kiełbasy szynkowej
- 1 cebula
- 160 g majonezu
- 4 łyżki mleka
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka posiekanego koperku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Majonez wymieszać z mlekiem, sokiem z cytryny i cukrem.
- Kapustę pekińską pokroić w paski.
- Kiełbasę szynkową w słupki.
- Jaka pokroić w kostkę.
- Cebulę posiekać w drobną kostkę.
- Wymieszać wszystkie składniki. Zalać sosem majonezowym.
- Przed podaniem posypać koperkiem.