Kolorowa surówka z marchewki, jabłka i pora: soczysta i pikantna
2021-03-29

łatwy
30 min
4
Kolorowa surówka z marchewki, jabłka i por jest soczysta i pikantna. Idealna do pieczonego mięsa lub smażonej ryby. Wyrazista w smaku, dzięki dodatkowi pora. Słodka i kwaśna jednocześnie orzeźwia jak żadna inna.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 2 marchewki
- 2 jabłka
- 1 por
- 1 pęczek szczypiorku
- 3 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy lub oleju
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach na wiórki.
- Jabłka pokroić na kawałki i skropić 1 łyżką soku z cytryny.
- Białą część pora pokroić na cienkie krążki.
- Szczypiorek posiekać drobno.
- Wszystkie składniki wymieszać razem, posolić i popieprzyć do smaku, polać sokiem z cytryny i oliwą.
- Przed podaniem wymieszać.