Jarmuż z buraczkami: sałatka na ciepło
2021-03-29
łatwy
25 min
4
Jarmuż z buraczkami to danie na ciepło, które można podać do obiadu np. zamiast surówki. W przepisie wykorzystujemy dwa bardzo zdrowe warzywa, które tworzą intrygujące połączenie smakowe. Sprawdź, jak zrobić jarmuż z buraczkami!
SKŁADNIKI
- 8 liści jarmużu
- 4 nieduże buraczki
- pęczek dymki
- 2 łyżki oliwy
- sok z 1/2 cytryny
- ząbek czosnku
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pokrojone w kostkę buraki duś na oliwie pod przykryciem na ok. 15 minut.
- Dodaj rozdrobniony jarmuż, posiekaną dymkę, sok z cytryny, zmiażdżony czosnek, sól, pieprz i jeszcze duś, aż buraki będą miękkie.
- Podawaj na ciepło do dania głównego.