Sałatka z fetą z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Sałatka z fetą z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to lekkie i świeże danie, które może stanowić danie na lunch lub lekką kolację. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 260 kcal.
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 30 g suchego makaronu
- 1/2 pomidora
- 1/2 ogórka
- 20 g sera feta
- 4-5 oliwek
- sól, pieprz
- Sos:
- 1 łyżeczka oliwy/oleju
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- suszone zioła (mieszanka śródziemnomorska: czosnek, suszone pomidory, bazylia)
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ser, ogórka, pomidora pokroić w kostkę.
- Oliwki wydrylować i pokroić na połówki.
- Ugotowany al dente makaron ostudzić i wymieszać z pozostałymi składnikami, polać sosem.
- Sos: wszystkie składniki energicznie wymieszać.