Sałata z krabem, melonem i awokado: przepis na efektowną sałatkę
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Sałatka z paluszkami krabowymi, podawana w miseczkach z połówek awokado, doskonale sprawdzi się jako przystawka. Jest delikatna i niezwykle smaczna. Sprawdź, jak ją przygotować. Podajemy dobry przepis.
SKŁADNIKI
- 2 owoce awokado (dojrzałe)
- 200 g melona
- owoc liczi – 1/3 puszki
- paluszki krabowe
- 100 ml oliwy
- jedna łyżka musztardy
- ocet biały winny
- majonez
- sól
- pieprz
- cukier
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Owoce awokado umyj, przekrój na pół i wyjmij z nich pestki. Następnie wydrąż miąższ awokado, pokrój go w kostkę i przełóż do miseczki.
- Melona, liczi i paluszki krabowe pokrój w kostkę. Dodaj do awokado.
- Z oliwy, majonezu, musztardy, octu winnego i przypraw zrób sos. Dodaj go do miseczki z owocami i paluszkami krabowymi. Wymieszaj.
- Powstałym farszem nadziej połówki awokado.
- Przed podaniem wstaw na minimum godzinę do lodówki.