Przepyszna sałatka z krewetek, kalmarów i paluszków krabowych surimi
2022-03-10
łatwy
0 min
4
Dieta bezglutenowa
Majonezowa sałatka z krewetek, kalmarów i paluszków krabowych surimi to pyszna przystawka nie tylko na odświętny stół. Do przygotowania sałatki można również wykorzystać mieszanki owoców morza już ugotowane. Wtedy przygotowanie tej pysznej sałatki zajmie wam tylko kilka chwil.
SKŁADNIKI
- 300 g krewetek
- 300 g tuszek kalmarów
- 200 g paluszków krabowych surimi
- 5 jajek
- 2 łodygi selera naciowego
- 4-6 łyżek majonezu
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki lub koperku (ewentualnie)
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kroimy w kostkę.
- Selera obieramy i kroimy w plastry.
- Krewetki ugotować w lekko osolonej wodzie. Studzimy.
- Tuszki kalmarów kroimy w krążki. Gotujemy krótko, żeby nie przegotować. Studzimy.
- Paluszki krabowe kroimy na kawałki.
- Wszystko razem mieszamy, dodajemy majonez, ewentualnie posiekaną natkę pietruszki lub koperku i ponownie mieszamy.
"Kuchnia afrodyzjaków" rozpieszcza zmysły. Artur Szydłowski, szef kuchni restauracji Monticello uczy, jak przygotować małże w białym winie.