Przepyszna sałatka z krewetek, kalmarów i paluszków krabowych surimi

Przepyszna sałatka z krewetek, kalmarów i paluszków krabowych surimi
Autor: Shutterstock Sałatka z owoców morza, której nie odmówiłby sam Neptun
łatwy
0 min
4

Majonezowa sałatka z krewetek, kalmarów i paluszków krabowych surimi to pyszna przystawka nie tylko na odświętny stół. Do przygotowania sałatki można również wykorzystać mieszanki owoców morza już ugotowane. Wtedy przygotowanie tej pysznej sałatki zajmie wam tylko kilka chwil. 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 300 g krewetek
  • 300 g tuszek kalmarów
  • 200 g paluszków krabowych surimi
  • 5 jajek
  • 4-6 łyżek majonezu
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki lub koperku (ewentualnie)

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kroimy w kostkę.
  • Krewetki ugotować w lekko osolonej wodzie. Studzimy.
  • Tuszki kalmarów kroimy w krążki. Gotujemy krótko, żeby nie przegotować. Studzimy.
  • Paluszki krabowe kroimy na kawałki.
  • Wszystko razem mieszamy, dodajemy majonez, ewentualnie posiekaną natkę pietruszki lub koperku i ponownie mieszamy.