Surówka z czarnej rzepy: przepisy siostry Anastazji

2018-01-16
Siostra Anastazja
surowka-z-czarnej-rzepy-przepisy-siostry-anastazji.jpg
Autor: thinkstockphotos.com Czarna rzepa to bardzo zdrowe warzywo, warto ją jeść w posatci surówek
łatwy
30 min
4

Siostra Anastazja ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości podbiła serca wielu Polaków swymi kulinarnymi bestsellerami. Sięgnij po jej zakonny sprawdzony przepis na surówkę z czarnej rzepy - niedocenianego warzywa. Jest banalnie prosta w wykonaniu, a specyficzny ostry smak czarnej rzepy złagodzą słodkie jabłka i marchewka.

Składniki

2-3 czarne rzepy

2 marchewki

3 jabłka

szczypiorek

sok z 1/2 cytryny

sól

pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Rzepę, marchew, jabłka obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.

Dodać pokrojony szczypiorek, sok z cytryny, sól, pieprz.

Wszystko wymieszać, na końcu dodać śmietanę i doprawić cukrem do smaku.

Siostra Anastazja