Surówka z czarnej rzepy: przepisy siostry Anastazji

Siostra Anastazja
surowka-z-czarnej-rzepy-przepisy-siostry-anastazji.jpg
Autor: thinkstockphotos.com Czarna rzepa to bardzo zdrowe warzywo, warto ją jeść w posatci surówek
łatwy
30 min
4

Siostra Anastazja ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości podbiła serca wielu Polaków swymi kulinarnymi bestsellerami. Sięgnij po jej zakonny sprawdzony przepis na surówkę z czarnej rzepy - niedocenianego warzywa. Jest banalnie prosta w wykonaniu, a specyficzny ostry smak czarnej rzepy złagodzą słodkie jabłka i marchewka.

SKŁADNIKI

  • 2-3 czarne rzepy
  • 2 marchewki
  • 3 jabłka
  • szczypiorek
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Rzepę, marchew, jabłka obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
  • Dodać pokrojony szczypiorek, sok z cytryny, sól, pieprz.
  • Wszystko wymieszać, na końcu dodać śmietanę i doprawić cukrem do smaku.
Czy umami nas mami? Co to jest umami?
Siostra Anastazja