Sałatka z piersi indyczej z kumkwatami

2021-03-29
Sałatka z piersi indyczej z kumkwatami
Autor: Shutterstock Sałatka z piersi indyczej z kumkwatami pięknie wygląda na stole.
łatwy
20 min
4

Lekka sałatka na bazie rukoli to zawsze dobre rozwiązanie. Tym razem proponujemy nieco ekstrawaganckie, ale bardzo smaczne połączenie indyczej piersi z owocami i warzywami. Podajemy przepis na sałatkę z piersi indyczej z kumkwatami, rzodkiewką i rukolą.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 300 g wędzonej lub pieczonej piersi z indyka
  • kilka kumkwatów
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 marchewka
  • 3 łyżki posiekanych włoskich orzechów
  • 250 g rukoli
  • czerwone porzeczki lub ziarenka granatu
  • miód
  • oliwa

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Mięso pokroić w paski, kumkwaty, rzodkiewki i marchewkę pokroić w plasterki.
  • Rukolę umyć i rozłożyć na dużym talerzu, na niej ułożyć indyka, owoce i warzywa.
  • Wierzch posypać posiekanymi orzechami i czerwonymi owocami.
  • Sałatkę skropić odrobiną miodu i oliwy.