Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidorów i jajek

Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidorów i jajek
Autor: Shutterstock Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidorów i jajek to pyszna i treściwa przekąska.
łatwy
25 min
4

Prosta, ale bardzo smaczna sałatka, która sprawdzi się na lunch lub jako przystawka. Przygotujesz ją w kilka minut, ale pamiętaj, żeby przed podaniem pozwolić jej "odpocząć" w lodówce. Smaki się przegryzą i będzie jeszcze smaczniejsza.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 0,5 główki kapusty pekińskiej
  • 3 pomidory
  • 2 jajka na twardo
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki oleju sojowego
  • sól i pieprz
  • cukier

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kapustę umyć, osuszyć i poszatkować.
  • Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, odrzucić nasiona, a miąższ pokroić w kostkę.
  • Jajka obrać i posiekać dość drobno.
  • Składniki sałatki wymieszać i doprawić.
  • Śmietankę wymieszać z musztardą i olejem, doprawić do smaku.
  • Sałatkę wymieszać z sosem i odstawić na 30 min do lodówki.
  •