Sałatka z kapusty pekińskiej, pomidorów i jajek
2021-03-31
łatwy
25 min
4
Prosta, ale bardzo smaczna sałatka, która sprawdzi się na lunch lub jako przystawka. Przygotujesz ją w kilka minut, ale pamiętaj, żeby przed podaniem pozwolić jej "odpocząć" w lodówce. Smaki się przegryzą i będzie jeszcze smaczniejsza.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 0,5 główki kapusty pekińskiej
- 3 pomidory
- 2 jajka na twardo
- 3 łyżki śmietany 18%
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki oleju sojowego
- sól i pieprz
- cukier
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kapustę umyć, osuszyć i poszatkować.
- Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, odrzucić nasiona, a miąższ pokroić w kostkę.
- Jajka obrać i posiekać dość drobno.
- Składniki sałatki wymieszać i doprawić.
- Śmietankę wymieszać z musztardą i olejem, doprawić do smaku.
- Sałatkę wymieszać z sosem i odstawić na 30 min do lodówki.