Sałatka z brukselki z czerwoną fasolą i kiełkami słonecznika
2021-03-29

łatwy
25 min
4
Sałatka z brukselki z czerwoną fasolą i kiełkami słonecznika to pożywna i smaczna propozycja nie tylko dla wegetarian. Jest pożywna, sycąca i dostarcza sporej dawki substancji odżywczych.
SKŁADNIKI
- 0,5 kg brukselki
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 2 cebule
- 1 kawałek białej części pora
- 2 łyżki kiełków słonecznika
- 2 łyżki pestek z dyni
- oliwa
- suszony tymianek
- pieprz i sól
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Brukselkę ugotować i odcedzić, główki pokroić na pół.
- Cebulę obrać, pokroić w piórka i zeszklić na oliwie.
- Pora umyć osuszyć i posiekać w półplasterki.
- Fasolę odcedzić z zalewy, opłukać pod bieżącą wodą i osączyć.
- Składniki sałatki wymieszać, przyprawić i skropić oliwą.