Sałatka z brokułów: przepis na lekką i sycącą zimową przekąskę z oliwkami i parmezanem
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Sałatka z brokułów z oliwkami i parmezanem jest odżywcza, pożywna i szybka w przygotowaniu. Idealna do obiadu i kolacji, doskonała także jako samodzielne danie.
SKŁADNIKI
- 20 dużych różyczek brokułów (świeżych lub mrożonych)
- 20 sztuk oliwek
- 4 kopiaste łyżki tartego parmezanu
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 4 łyżeczki koperku
- sól
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Brokuły gotujemy na parze lub w osolonej wodzie przez ok.5-10 minut.
- Gorące warzywa mieszamy z pokrojonymi w talarki oliwkami, posypujemy parmezanem i koperkiem.
- Całość polewamy oliwą z oliwek.