Kolorowa sałatka z awokado
2021-03-29
łatwy
10 min
4
Sałatka z awokado, pestkami dyni i nasionami słonecznika jest zdrowa przekąską, której niepowtarzalny smak nadacie, przygotowując odpowiedni dressing. Syrop klonowy sprawi, że na nowo zachwycicie się mieszkanką sałat z nasionami.
SKŁADNIKI
- 2 opakowania mieszanki sałat
- 2 łyżki pestek dyni
- 2 łyżki orzeszków pini
- 2 łyżki łuskanych orzeszków włoskich
- 2 łyżki pestek słonecznika
- 2 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w cząstki
- Dressing:
- sok z 1 cytryny
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka syropu klonowego
- szczypta soli morskiej
- szczypta płatków chili
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wszystkie składniki dressingu zmiksować w blenderze i ewentualnie doprawić do smaku.
- Mieszankę sałat Fit&Easy Weekend wymieszać z pozostałymi składnikami sałatki, polać przygotowanym wcześniej dressingiem.
- Przed samym podaniem sałatkę delikatnie wymieszać.