Kapusta pekińska po chłopsku - zakochasz się w niej od pierwszego kęsa!

Kapusta pekińska po chłopsku - zakochasz się w niej od pierwszego kęsa!
Autor: Shutterstock Proste dania bywają często najsmaczniejsze - takim hitem jest kapusta pekińska po chłopsku
łatwy
15 min
4

Dieta bezglutenowa

Kapusta pekińska po chłopsku to fenomenalnie proste danie, które przygotujesz w kwadrans i zjesz ze smakiem w kilka minut! Tylko dwa składniki i gotowe!

SKŁADNIKI

  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 30 dag wędzonego boczku surowego
  • 2 łyżki wrzątku
  • 1-2 łyżki octu winnego
  • sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Umytą kapustę pokroić w szersze paski, wrzucić do miski.
  • Boczek pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanej patelni.
  • Skwarki zdjąć z patelni, a do tłuszczu dodać wrzątek i ocet winny. Zamieszać i tak przygotowanym sosem polać kapustę.
  • Posypać ją skwarkami, ewentualnie doprawić do smaku i od razu podawać.
KAPUSTA. Jakie ma właściwości? Dlaczego warto ją jeść? Jak przyrządzić kapustę?
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej