Zielone masło z ziołami: przepis na masło ze świeżymi ziołami
2021-03-29
łatwy
10 min
4
Masło ziołowe to klasyczny dodatek do dań przygotowywanych na grillu. Warto je jednak przygotowywać nie tylko z okazji przyjęć na wolnym powietrzu. Ziołowe zielone masło o smaczny dodatek do kanapek i grzanek w chłodnych porach roku - i na dodatek dostarczy organizmowi witamin w chłodnej porze roku!
SKŁADNIKI
- kostka miękkiego masła
- pęczek dowolnych ziół, kiełków lub szczypiorku
- szczypta soli i pieprzu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Masło zmiksować z ziołami lub wymieszać z drobno posiekanymi (w zależności jaki efekt chcemy uzyskać: gładkiego zielonego lub z cętkami).
- Włożyć masło do jak najmniejszych foremek, wstawić do zamrażalnika na trzy godziny.
- Wykładać z formy od razu po wyjęciu z lodówki.