Zielone masło z ziołami: przepis na masło ze świeżymi ziołami

2021-03-29
Milena Łakomska
Masło zmiksować z ziołami lub wymieszać z drobno posiekanymi (w zależności jaki efekt chcemy uzyskać: gładkiego zielonego lub z cętkami). Włożyć masło do jak najmniejszych foremek, wstawić do zamrażal
Autor: Shutterstock Masło ziołowe to świetny dodatek do kanapek i grzanek w każdej porze roku.
łatwy
10 min
4

Masło ziołowe to klasyczny dodatek do dań przygotowywanych na grillu. Warto je jednak przygotowywać nie tylko z okazji przyjęć na wolnym powietrzu. Ziołowe zielone masło o smaczny dodatek do kanapek i grzanek w chłodnych porach roku - i na dodatek dostarczy organizmowi witamin w chłodnej porze roku!

 

SKŁADNIKI

  • kostka miękkiego masła
  • pęczek dowolnych ziół, kiełków lub szczypiorku
  • szczypta soli i pieprzu

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Masło zmiksować z ziołami lub wymieszać z drobno posiekanymi (w zależności jaki efekt chcemy uzyskać: gładkiego zielonego lub z cętkami).
  • Włożyć masło do jak najmniejszych foremek, wstawić do zamrażalnika na trzy godziny.
  • Wykładać z formy od razu po wyjęciu z lodówki.
Milena Łakomska