Wrap z tuńczykiem - pyszne danie w 20 minut

Nietypowy wrap, bo podany na liściu sałaty, a nie placku kukurydzianym, nie tylko dobrze smakuje. Zawiera całe mnóstwo witamin, minerałów i dobrych tłuszczy. Na przygotowanie tego szybkiego dania wystarczy 20 minut.
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 główka sałaty masłowej
1 puszka kukurydzy lub 2 kolby świeżej
1 drobno posiekany seler naciowy - 1 łodyga
3 łyżki posiekanego szczypiorku
1 pomidor pokrojony w kostkę
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sok z połówki cytryny
3 łyżki majonezu
feta
1 szklanka zielonego groszku
sól, pieprz, szczypta cukru
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Jeśli zdecydowaliście się na świeżą kukurydzę, która ma więcej przeciwutleniaczy w porównaniu do tej z puszki, ugotuj ją. Do wrzącej osolonej wody, dodaj szczyptę cukru i kukurydzę. Po 10 minutach kukurydzę wyjmij ostudź zimną wodą, a później osusz papierowym ręcznikiem.
Ugotuj i ostudź zielony groszek.
Ziarna z kukurydzy wrzuć do miski - wystarczy je ściąć nożem. Dodaj groszek, rozdrobnionego tuńczyka, pokrojonego selera naciowego, pomidora, szczypiorek i pietruszkę, pokruszoną fetę. Przypraw majonezem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wszystko dobrze wymieszaj.
Tak przygotowaną mieszankę podaj na umytych i osuszonych liściach sałaty. Pysznie smakuje ze schłodzonym białym winem.