Wątróbka drobiowa zapiekana w kajzerkach pod serową kołderką

Wątróbka zapiekana w kajzerkach
Autor: Shutterstock Wątróbka zapiekana w kajzerkach.
łatwy
40 min
4

Ciekawy sposób na przygotowanie drobiowej wątróbki. Takie ciepłe bułeczki wypełnione wątróbkową, pachnącą majerankiem masą to są pyszne i efektowne. Na pewno zrobią wrażenie na domownikach, a dodatkowo może przekonają do wątróbki jej sceptyków. Polecamy przepis na wątróbkę zapiekaną w kajzerkach.

SKŁADNIKI

  • 400 g wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • 1 papryka
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • 6 plastrów żółtego sera
  • 6 kajzerek
  • masło klasrowane
  • pieprz i sól

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Cebulę i paprykę umyć i pokroić w kostkę, oprószyć majerankiem i dusić na maśle, aż warzywa będą miękkie.
  • Wątróbkę pokroić w paski. Usmażyć oddzielnie na maśle. Następnie dodać uduszone warzywa, posolić i smażyć chwile razem.
  • Z bułek ściąć wierzch i wydrążyć miąższ, a ścianki posmarować masłem. Napełnić je farszem i przykryć serem.
  • Wstawić na 15 min. do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.