Wątróbka drobiowa zapiekana w kajzerkach pod serową kołderką

2020-07-01
Wątróbka zapiekana w kajzerkach
Autor: Shutterstock Wątróbka zapiekana w kajzerkach.
łatwy
40 min
4

Ciekawy sposób na przygotowanie drobiowej wątróbki. Takie ciepłe bułeczki wypełnione wątróbkową, pachnącą majerankiem masą to są pyszne i efektowne. Na pewno zrobią wrażenie na domownikach, a dodatkowo może przekonają do wątróbki jej sceptyków. Polecamy przepis na wątróbkę zapiekaną w kajzerkach.

Składniki

400 g wątróbki drobiowej

1 cebula

1 papryka

1 łyżeczka suszonego majeranku

6 plastrów żółtego sera

6 kajzerek

masło klasrowane

pieprz i sól

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Cebulę i paprykę umyć i pokroić w kostkę, oprószyć majerankiem i dusić na maśle, aż warzywa będą miękkie.

Wątróbkę pokroić w paski. Usmażyć oddzielnie na maśle. Następnie dodać uduszone warzywa, posolić i smażyć chwile razem.

Z bułek ściąć wierzch i wydrążyć miąższ, a ścianki posmarować masłem. Napełnić je farszem i przykryć serem.

Wstawić na 15 min. do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.