Wątróbka drobiowa zapiekana w kajzerkach pod serową kołderką
2021-04-01
łatwy
40 min
4
Ciekawy sposób na przygotowanie drobiowej wątróbki. Takie ciepłe bułeczki wypełnione wątróbkową, pachnącą majerankiem masą to są pyszne i efektowne. Na pewno zrobią wrażenie na domownikach, a dodatkowo może przekonają do wątróbki jej sceptyków. Polecamy przepis na wątróbkę zapiekaną w kajzerkach.
SKŁADNIKI
- 400 g wątróbki drobiowej
- 1 cebula
- 1 papryka
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- 6 plastrów żółtego sera
- 6 kajzerek
- masło klasrowane
- pieprz i sól
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Cebulę i paprykę umyć i pokroić w kostkę, oprószyć majerankiem i dusić na maśle, aż warzywa będą miękkie.
- Wątróbkę pokroić w paski. Usmażyć oddzielnie na maśle. Następnie dodać uduszone warzywa, posolić i smażyć chwile razem.
- Z bułek ściąć wierzch i wydrążyć miąższ, a ścianki posmarować masłem. Napełnić je farszem i przykryć serem.
- Wstawić na 15 min. do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.