Wątróbka drobiowa zapiekana w kajzerkach pod serową kołderką

Ciekawy sposób na przygotowanie drobiowej wątróbki. Takie ciepłe bułeczki wypełnione wątróbkową, pachnącą majerankiem masą to są pyszne i efektowne. Na pewno zrobią wrażenie na domownikach, a dodatkowo może przekonają do wątróbki jej sceptyków. Polecamy przepis na wątróbkę zapiekaną w kajzerkach.
400 g wątróbki drobiowej
1 cebula
1 papryka
1 łyżeczka suszonego majeranku
6 plastrów żółtego sera
6 kajzerek
masło klasrowane
pieprz i sól
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Cebulę i paprykę umyć i pokroić w kostkę, oprószyć majerankiem i dusić na maśle, aż warzywa będą miękkie.
Wątróbkę pokroić w paski. Usmażyć oddzielnie na maśle. Następnie dodać uduszone warzywa, posolić i smażyć chwile razem.
Z bułek ściąć wierzch i wydrążyć miąższ, a ścianki posmarować masłem. Napełnić je farszem i przykryć serem.
Wstawić na 15 min. do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.