Sos Roquefort - pyszny dip śmietanowy z serem

2021-03-29
Sos Roquefort
Autor: Shutterstock Sos roquefort komponuje się ze świeżymi warzywami i orzechami włoskimi.
łatwy
10 min
4

Sos Roquefort przygotowywany na bazie tradycyjnego francuskiego sera z niebieską pleśnią komponuje się ze świeżymi warzywami. Zwłaszcza, jeśli warzywa podajemy w towarzystwie pieczonych kurzych skrzydełek.

SKŁADNIKI

  • 100 g sera Roquefort
  • 250 g serka śmietankowego
  • pół szklanki kwaśniej śmietany
  • drobno pokrojona niewielka cebula
  • ząbek czosnku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Ser dokładnie rozdrobnić i wymieszać z serkiem śmietanowym oraz śmietanom.
  • Cebulę bardzo drobno posiekać lub zblendować, czosnek przecisnąć przez wyciskarkę.
  • Wymieszać dokładnie wszystkie składniki.