Sos musztardowy na ciepło [do kiełbas i mięs]

2021-03-29
Sos musztardowy na ciepło [do kiełbas i mięs]
Autor: Shutterstock Sos musztardowy na ciepło [do kiełbas i mięs]
łatwy
6 min
4

Sos musztardowy na ciepło doskonale pasuje do smażonych lub grillowanych kiełbas oraz rozmaitych mięs.

Zobacz, jak zrobić domową musztardę

SKŁADNIKI

  • 1/4 szklanki wina
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki cukru
  • 1 szklanka bulionu
  • sól

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Mąkę zrumienić, dodać masło, wlać szklankę bulionu, dodać musztardę, wino oraz cukier i szczyptę soli.
  • Wszystkie składniki wymieszać i zagotować. Sosem polać kiełbasę.