Sezamowe kanapki - przekąski dla niecierpliwych
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          20 min
      
      
        
          4
      
    Zastanawiasz się, jak zaspokoić głód w pracy czy szkole? Mamy szybki i sprawdzony przepis na sezamowe kanapki. Przekąska to typowe danie dla niecierpliwych – jego przygotowanie zajmie około 20 minut i nie jest skomplikowane. Podajemy przepis na porcje dla około 4 osób.
SKŁADNIKI
- 100 g ciasta francuskiego ochłodzonego lub rozmrożonego
 - musztarda z ziarenkami gorczycy, np. francuska (do smaku)
 - 50 g startego sera cheddar
 - 1 łyżka ziarenek sezamowych
 - Plasterki rzodkiewki
 - Gałązki zielonej pietruszki
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Przygotowanie sezamowych kanapek rozpocznij od rozwałkowania ciasta francuskiego. Powinien powstać prostokąt to wymiarach około 10 cm x 25 cm.
 - Nawierzchnię ciasta ponakłuwaj widelcem. Ciasto przełóż na folię aluminiową, podpiekaj na gorącym grillu przez około 1 minutę, aż się zarumieni i będzie puszyste.
 - Następnie zdejmij folię. Nie opieczoną stronę ciasta posmaruj musztardą. Na górze posyp ciasto ziarnami sezamowymi i startym serem. Ponownie przenieś ciasto na grill i zapiecz. Gotowe kanapki pokrój na prostokątne kawałki, każdy ozdób plastrami rzodkiewki i pietruszką.