Ryba w galarecie na ostro: z konserwowymi warzywami

Ryba w galarecie na ostro: ryba z konserwowanymi warzywami
Autor: Shutterstock Ryba w galarecie z pikantnymi piklami to wyśmienita zakąska na ostro. 
łatwy
0 min
4

Ryba w galarecie to znakomita przystawka. Dodane do galarety warzywa konserwowe sprawiają, że ma wyrazisty smak. Wypróbuj nasz przepis na rybę w galarecie na ostro.

SKŁADNIKI

  • 4 dowolne kawałki ryby
  • 1/2 słoiczka ogórków konserwowych
  • 1/2 słoiczka patisonów
  • 1/2; słoiczka papryki konserwowej
  • 1-2 opakowania żelatyny do ryb lub tradycyjnej
  • 1,5 l-2 l wody
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Warzywa odsącz z zalewy i pokrój na mniejsze kawałki.
  • Rybę opłucz wodą, odstaw na kilka minut, posól, popieprz i gotuj na parze przez około 10 minut.
  • W tym czasie przygotuj około 1,5 l-2 l galaretki z żelatyny zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Żelatyna do ryb nie wymaga użycia przypraw – w innym przypadku roztwór żelatynowy dopraw solą i pieprzem.
  • Ostudzoną rybę przełóż do miseczek a na nią połóż warzywa konserwowe i wymieszaj ze sobą delikatnie składniki.
  • Całość zalej roztworem żelatyny i wstaw na noc do lodówki. Udekoruj natką pietruszki. Podawaj z domowym majonezem.
Materiały prasowe
więcej