Przystawki na Halloween - najlepsze przepisy na halloweenową imprezę
2021-03-29
łatwy
45 min
4
Zgodnie z tradycją, przekąski na Halloween powinny wyglądać upiornie. Pomysłów na straszne menu na Halloween jest mnóstw, dlatego proponujemy wybrać te najlepsze i umieścić je na jednej tacy. Krwawy mózg z kalafiora, marchewki palce, gulasz podawany w czaszce to tylko niektóre przekąski, które znalazły się na naszej halloweenowej tacy. Zobaczcie, jak je przygotować.
SKŁADNIKI
- mini marchewki
- mały kalafior
- ogórek
- ketchup
- oliwki nadziewane papryką
- serek do smarowania
- gulasz z czerwonych warzyw i mięsa
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Marchewki ugotuj i natnij w taki sposób, aby przypominały palce człowieka.
- Pokrój ogórka w talarki, posmaruj środek każdego z nich serkiem i połóż na nim plasterek oliwki przeciętej na pół.
- Na ogórkach namaluj ketchupem linie, aby przypominały popękane naczynka w gałce ocznej.
- Ugotuj kalafior i przystrój ketchupem w taki sposób, żeby przypominał zakrwawiony mózg.
- Do halloweenowej czaszki wlej gulasz i całość ułóż na tacy.