Przepis na pastę mięsną z salami i białą kiełbasą - świetny dodatek do pieczywa

2020-10-20
Pasta mięsna do pieczywa
Autor: Shutterstock Mięsną pastę można przygotować z dowolnej wędliny.
łatwy
20 min
4

Mięsną pastę do pieczywa z salami i białą kiełbasą najlepiej przygotować godzinę przed podaniem. Dzięki temu wszystkie składniki zdążą się połączyć i nabierze ona bardziej charakterystycznego smaku. 

Składniki

150 g salami

150 g białej kiełbasy sparzonej

150 g szynki gotowanej

2 ząbki czosnku

300 ml śmietany kremówki

200 g serka topionego

1 mała cebula

zioła, sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Cebule i czosnek siekamy i smażymy na patelni. Dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę.

Podsmażamy, dodajemy śmietanę, serek i doprowadzamy do rozpuszczenia się składników.

Doprawiamy. Studzimy i podajemy do chleba.

Podziel się opinią
Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE