Przepis na pastę mięsną z salami i białą kiełbasą - świetny dodatek do pieczywa
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Mięsną pastę do pieczywa z salami i białą kiełbasą najlepiej przygotować godzinę przed podaniem. Dzięki temu wszystkie składniki zdążą się połączyć i nabierze ona bardziej charakterystycznego smaku.
SKŁADNIKI
- 150 g salami
- 150 g białej kiełbasy sparzonej
- 150 g szynki gotowanej
- 2 ząbki czosnku
- 300 ml śmietany kremówki
- 200 g serka topionego
- 1 mała cebula
- zioła, sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Cebule i czosnek siekamy i smażymy na patelni. Dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę.
- Podsmażamy, dodajemy śmietanę, serek i doprowadzamy do rozpuszczenia się składników.
- Doprawiamy. Studzimy i podajemy do chleba.