Przepis na pastę mięsną z salami i białą kiełbasą - świetny dodatek do pieczywa

2021-03-29
Pasta mięsna do pieczywa
Autor: Shutterstock Mięsną pastę można przygotować z dowolnej wędliny.
łatwy
20 min
4

Mięsną pastę do pieczywa z salami i białą kiełbasą najlepiej przygotować godzinę przed podaniem. Dzięki temu wszystkie składniki zdążą się połączyć i nabierze ona bardziej charakterystycznego smaku. 

SKŁADNIKI

  • 150 g salami
  • 150 g białej kiełbasy sparzonej
  • 150 g szynki gotowanej
  • 2 ząbki czosnku
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 200 g serka topionego
  • 1 mała cebula
  • zioła, sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Cebule i czosnek siekamy i smażymy na patelni. Dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę.
  • Podsmażamy, dodajemy śmietanę, serek i doprowadzamy do rozpuszczenia się składników.
  • Doprawiamy. Studzimy i podajemy do chleba.